Županijsko vatrogasno natjecanje mladeži i podmlatka, Palinovec

U subotu 26. svibnja 2018. godine održano je županijsko vatrogasno natjecanje pomlatka i mladeži u Palinovcu, koje su organizirali Vatrogasna zajednica Međimurske županije i domaćin Dobrovoljno vatrogasno društvo Palinovec.
Nastupilo je ukupno 112 ekipa iz dobrovoljnih vatrogasnih društava koji djeluju na području Međimurske županije te dvije ekipe gostiju, Mladež Muška iz Letenya (Republike Mađarske) i Mladež Ženska iz DVD-a Vukosavljevica (Virovitičko Podravska županija).

Najviše ekipa natjecalo se u kategoriji pomladak muški čak 54, a potom mladež muški 25 ekipe, pomladak ženski 16 ekipe i u kategoriji mladež ženske 15 ekipa, te dvije ekipe gostiju.

Ostvareni rezultati su sljedeći:

Pomladak muški
1.mjesto DVD DRAŠKOVEC
2.mjesto DVD DONJI MIHALJEVEC
3.mjesto DVD IVANOVEC 1

Pomladak žene
1.mjesto DVD PALINOVEC
2.mjesto DVD PODBREST
3.mjesto DVD KRIŠTANOVEC

Mladež muški
1.mjesto DVD PALINOVEC 1
2.mjesto DVD GARDINOVEC
3.mjesto DVD KRIŠTANOVEC

Mladež žene
1.mjesto DVD GARDINOVEC
2.mjesto DVD DOMAŠINEC
3.mjesto DVD ŠANDOROVEC

 

Natjecanje je održana pod pokroviteljstvom Vatrogasne zajednice Međimurske županije a prvoplasirane ekipe primile su zaslužene pehare a dok su svi natjecatelji po prvi puta u Međimurju dobili medalje na osnovu svojih rezultata po kategorijama (1/3 zlato,2/3 srebro i 3/3 bronzu).

Prilikom proglašenja rezultata vatrogasnu mladost Međimurja pozdravili su: zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, predsjednik VZMŽ Mario Medved, zapovjednik VZMŽ Mladen Kanižaj, predsjednik veterana VZMŽ Ivan Novak načelnik općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, predsjednik VMO Palinovec Vladimir Sabol te predsjednik DVD-a Palinovec Franjo Jančec.

Zahvalivši svim ekipama na odazivu, čestitali su im na sudjelovanju, postignutim rezultatima, te istaknuli da je ovo natjecanje najbrojnije u kategoriji pomladaka i mladeži u čitavoj Republici Hrvatskoj pa se zbog toga za budućnost međimurskog vatrogastva ne moramo bojati.

– Zahvaljujem se svima koji su došli u Palinovec pokazati vještine na vatrogasnom natjecanju. Ovim putem želim čestitati svima voditeljima, mentorima i roditeljima koji su uložili mnogo truda i slobodnog vremena kako bi njihova djeca bili što uspješniji na natjecanju. Zahvaljujem se zapovjedniku i tajniku Vatrogasne zajednice Međimurske županije gospodinu Mladenu Kanižaju i gospodinu Nikoli Besadiću na pomoći oko organizacije natjecanja. DVD Palinovec se kao domaćin potrudio da su svi natjecatelji imali najbolje moguće uvjete, te se nadam da će svima koji su bili sudionici ovog natjecanja Palinovec kao naselje a i svi članovi DVD-a Palinovec ostati u lijepom sjećanju. Svim natjecateljima još jednom Hvala na sudjelovanju a najboljima još jednom iskrene čestitke – predsjednik DVD-a Palinovca Franjo Jančec.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Natjecanje VZPO Donji Kraljevec – Goričan za pomladak i mladež

U subotu 19.5. u Donjem Hrašćanu održano je natjecanje VZPO Donji Kraljevec – Goričan za pomladak i mladež. Ukupno je svoje znanje pokazalo 10 ekipa, a osim ekipa iz naše zajednice, sudjelovao je i DVD Domašinec sa dvije ekipe mladeži. DVD Palinovec bio je najbrojniji sa dvije ekipe mladeži i dvije ekipe pomlatka. Rezultati su bili u drugom planu pa tako nisu pročitana mjesta te nije bilo niti pehara, već su natjecatelji i njihovi voditelji dobili samo medalje. Ovo natjecanje bila je uvertira za županijsko natjecanje kako bi ekipe vidjele koje pogreške rade te što još moraju uvježbati. Vidimo se ove subote 26.5. u Palinovcu. Sretno svim ekipama i neka bolji pobijedi, a nadamo se da ćete se ugodno osjećati u našem selu!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmailby feather