Arhive kategorije: Novosti

90. redovna godišnja Skupština DVD-a Palinovec

Ove subote 26.02.2022. u Društvenom domu u Palinovcu održana je 90. redovna godišnja skupština DVD Palinovec. Skupštini su prisustvovali članovi DVD-a Palinovec te mještani Palinovca, dok su među uzvanicima bili zapovjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mladen Kanižaj, načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat, predsjednik VMO Palinovec Vladimir Sabol, predsjednik Vatrogasne zajednice općina Donji Kraljevec-Goričan Marijan Blažeka i predstavnici bratskog vatrogasnog društva Kobiljak.
Podnijeta su izvješća Upravnog odbora, zapovjednika, blagajnika te Nadzornog odbora o radu u 2021. godini, zatim je pročitan i usvojen plan i program rada te financijski plan za 2022. godinu. Dugogodišnji rad u vatrogastvu, spomenicu za 20-godišnji rad dobili su Tihana Balent, Daniel Čemerika, Ivan Petar Srpak, Stjepan Kovačić i Dario Pintar. Za 40 godina rada spomenicu je dobio Mijo Brumen, za 50 godina Vladimir Marciuš, a za 70 godina Ivan Tkalec.
Svi natjecatelji državnog natjecanja dobili su priznanje, a posebno priznanje dobile su članice koje su se plasirale na vatrogasnu olimpijadu i to Lorena Fileš, Ema Perković, Iva Fileš, Katarina Jančec, Viktorija Horvat, Korina Srpak, Petra Hajdarović, Stefani Branilović te njihov mentor i voditelj Ivan Petar Srpak. Nakon skupštine nastavljeno je druženje u odličnoj atmosferi uz odličan roštilj na kojem se zahvaljujemo Manuelu Baksi Mančiju.
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

8. državno natjecanje vatrogasaca Republike Hrvatske

U nedjelju 26.9.2021. u Varaždinu na stadionu NK “Sloboda” održano je 8. državno natjecanje vatrogasaca Republike Hrvatske.
DVD Palinovec nastupio je sa čak 4 ekipe – Žene A1, Žene A2, Muški A i Muški B. Rezultati su sljedeći:
Žene A2 – 2. mjesto i plasman na olimpijadu (41 ekipa u kategoriji)
Žene A1 – 7. mjesto (41 ekipa u kategoriji)
Muški A – 17. mjesto (49 ekipa u kategoriji)
Muški B – 5. mjesto (51 ekipa u kategoriji)
Čestitke svim natjecateljima te hvala svima što su svoje slobodno vrijeme potrošili na vježbanje i ostvarivanje ovako uspješnih rezultata! Veliko šteta za naše Žene A1 (Rakete) i njihovu grešku od 5 sekundi jer bi i one bile sada na postolju. Muškoj B ekipi također je malo nedostajalo do pehara, a Muška A ekipa zbog neiskustva nije pokazala sve što može te se nadamo da će sljedeća natjecanja biti uspješnija!
Posebne čestitke idu Ženskoj A2 ekipi, našim popularnim Kobrama, koje će Republiku Hrvatsku predstavljati na vatrogasnoj olimpijadu u Celju 17.-24.7.2022.g. Ekipu su činile: Lorena Fileš, Ema Perković, Ema Hajdarović, Iva Fileš, Katarina Jančec, Viktorija Horvat, Korina Srpak, Petra Hajdarović i Stefani Branilović te rezerva Paula Kanižaj. Hvala i našim curama Karli Lovrenčić, Erin Isabel Sabol, Nini Klobučarić i Klari Glad koje su izborile plasman na ovo državnom natjecanje 1.mjestom na županijskom natjecanju u Sivici 2019.godine, ali zbog raznih obaveza nisu mogle nastupiti na ovom državnom natjecanju. Zahvaljujemo se i voditelju Kobri Ivanu Petru Srpaku te predsjedniku DVD-a Franji Jančecu bez kojih ovi rezultati sigurno nebi bili tako dobri.
Hvala i svima ostalima koji su nam pomogli u bilo kojem obliku!
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Natjecanje VZG Čakovca

DVD Palinovec nastupio je na natjecanju VZG Čakovca sa 4 ekipe koje će nas predstavljati na državnom natjecanju sljedeće nedjelje 26.9. u Varaždinu na stadionu NK Slobode.
Rezultati su sljedeći:
Žene A1 – 4.mjesto
Žene A2 – 1.mjesto
Muški B – 1.mjesto
Muški A – 1.mjesto
Čestitamo svim ekipama te hvala domaćinu na generalnoj probi za državno natjecanje!
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

89. godišnja izborna Skupština DVD-a Palinovec

Dana 2.7.2021.  održali smo 89.-tu Redovnu izbornu godišnju skupštinu DVD Palinovec.

Na mandat od pet godina izabrani su za predsjednika Franjo Jančec, zamjenika predsjednika Darko Sabol, zapovjednika Robert Horvat, zamjenika zapovjednika Ivan Petar Srpak, blagajnika Vladimir Srpak te tajnika Goran Bobetić.
Dogovoreno je da će dužnost spremištara obavljati Martin Recek.
Ostali članovi Upravnog odbora društva su Miroslav Oreški, Božo Mihocek, Daniel Čemerika, Petar Sabol, Dino Fileš i Dominik Horvat. Za nadzorni odbor izabrani su Josip Sabol, Đuro Novak i Tomislav Srpak.

Treba istaknuti da su dodijeljene zahvalnice Tomislavu Srpaku za čak 24 godine  na mjestu zapovjednika DVD-a te Vladimiru Marciušu i Miji Brumenu kao dugogodišnjim članovima u tijelima društva. Također, zahvalnicu za pomoć na razne načine u borbi protiv Covid 19 dobili su Dominik Horvat, Martin Recek, Robert Horvat, Viktor Srpak, Sandro Kerovec i Franjo Jančec.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Županijsko vatrogasno natjecanje za seniore u Sivici

U subotu 6.7.2019. godine u Sivici je održano županijsko vatrogasno natjecanje za seniore, na kojem smo natupali sa 6 ekipa.

Osvojili smo 4 pehara te se plasirali na državno natjecanje sljedeće godine u Varaždin sa 4 ekipe

U kategoriji muški ‘A’ :
1. DVD Savska Ves,
2. DVD-a Palinovec II,
3. DVD-a Gardinovec

U kategoriji muški ‘B’ :
1. DVD-a Čateks Čakovec,
2. DVD-a Palinovec,
3. DVD-a Mali Mihaljevec

U kategoriji žene ‘A’ :
1. DVD-a Palinovec II,
2. DVD-a Pustakovec Buzovec Putjane,
3. DVD-a Palinovec I

U kategoriji žene ‘B’ :
1.  DVD Mali Mihaljec
2.  DVD Vučetinec
3. DVD-a Nedelišće

https://emedjimurje.rtl.hr/vijesti/drustvo/3529237/foto-medjimurski-vatrogasci-u-sivici-cast-svim-natjecateljima-no-palinovec-je-samo-jedan/?fbclid=IwAR04VfEI863b4gWyfhuYB1AYhqZhMLCmmFb-A_ABwholZm9BZVHXdv2zxZI

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

VZPO Donji Kraljevec – Goričan za seniore

29.06.2019. godine održano Međuopćinsko natjecanje . Nastupili smo sa 6 ekipa te osvojili sva najbolja mjesta:
MA2 – 1.mjesto
MA1 – 2.mjesto
ŽA1 – 1.mjesto
ŽA2 – 2.mjesto
MB – 1.mjesto
ŽB – 1.mjesto

Čestitke svima i vidimo se na županijskom natjecanju u Sivici u subotu 6.7.2019.g.

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

21. Kup grada Novog Marofa

Muška mladež DVDa Palinovec danas je sudjelovala na 21. Kupu grada Novog Marofa. Osvojili su 3. mjesto te odradili obje vježbe bez greške što je veliki uspjeh s obzirom da je većini bilo prvo natjecanje na novim pozicijama te još svi mogu nastupati dvije godine u kategoriji mladeži. Čestitamo i nadamo se da će i dalje redovito vježbati i osvajati mjesta na postolju!

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Županijsko natjecanje za pomladak i mladež Vatrogasne zajednice Međimurske županije

U subotu 25.05.2019.g. DVD Palinovec bio je domaćin županijskog natjecanja za pomladak i mladež Vatrogasne zajednice Međimurske županije. Prekrasan sunčan dan namamio je u naše selo mnogobrojne posjetitelje, od natjecatelja, voditelja, članova DVD-ova, njihovih bližnjih i sl. Nadamo se da ste svi zadovoljni gostoprimstvom, a ako imate nekih zamjerki nadamo se da nećete uzeti za zlo jer smo se trudili biti dobri domaćini.

Što se tiče natjecateljskog dijela, vruče i sparno vrijeme utjecalo je na umor natjecatelja pa je hitna pomoć imala nekoliko intervencija, a intervenirali su i zbog ozljeda od kojih nijedna na sreću nije prošla s većim posljedicama opasnim po život. Sveukupno se natjecalo preko 100 desetina u četiri kategorije. DVD Palinovec imao je tri ekipe, a na ponos nam može biti 1. mjesto naših djevojčica u kategoriji pomladak žene. Njihovi muški kolege nažalost nisu bili tako uspješni pa su osvojili 8. mjesto u kategoriji pomladak muški te 4. mjesto u kategoriji mladež muški. Nadamo se da će to biti dodatan motiv dečkima da se i oni svojim radom ugledaju na cure i uz malo sportske sreće dalje osvajaju mjesta na postolju. Posebno je šteta što naša mladež nije uspjela izboriti plasman na državno natjecanje koje im je izmaklo za manje od sekunde, ali iz ovog možemo puno toga naučiti i izaći još jači te sa većom željom za radom i napredovanjem!

Rezultati prvoplasiranih ekipa po kategorijama izgledaju ovako:

Pomladak muški:
1.DVD Donji Mihaljevec,
2. DVD Draškovec,
3. DVD Kuršanec

Pomladak žene:
1.Palinovec,
2.Mala Subotica,
3.Donji Mihaljevec

Mladež muški:
1. Gardinovec,
2. Krištanovec,
3. Vularija

Mladež žene:
1. Domašinec,
2. Sveta Marija,
3. Šandorovec

Čestitke najboljima, a svim ostalima želimo više uspjeha drugi put!

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Natjecanje za pomladak i mladež VZPO Donji Kraljevec-Goričan i gostiju

Danas je u Palinovcu održano prednatjecanje za županijsko natjecanje za pomladak i mladež VZPO Donji Kraljevec-Goričan i njihovih gostiju. Nastupilo je 14 natjecateljskih odjeljenja te su ovom prigodom suci uputili ekipe na kojim stvarima moraju poraditi da bi na županijskom natjecanju bili što bolje plasirani. Spomenimo ipak da su po kategorijama najbolji bili: pomladak žene – Palinovec, pomladak muški – Donji Hrašćan, mladež žene – Domašinec, mladež muški – Palinovec. Ovom prigodom pozivamo Vas i sljedeći vikend na županijsko natjecanje u našem malom Palinovcu. Vidimo se!

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather