Sve objave od dvd

Najveći uspjeh DVD-a Palinovec u 2023.godini

Nakon završetka ljetne natjecateljske sezone, red je da se dotaknemo najvećeg uspjeha DVD-a Palinovec u 2023.godini.
Naše cure, popularne Kobre (uz par izmjena na nekim natjecanjima), osvojile su 1.mjesto u ukupnom poretku 15. Kupa HVZ u kategoriji Žene A.
To je ujedno prvi puta uspjelo nekoj od A ekipa iz Međimurske županije na što smo iznimno ponosni. Također, treba pohvaliti i naše dečke koji su osvojili 2.mjesto u ukupnom poretku Kupa HVZ u svojoj kategoriji, odmah iza dvostrukih državnih prvaka DVD-a Razljev kojima ovim putem i čestitamo!
Kup HVZ-a najveće je i najvažnije natjecanje u Republici Hrvatskoj nakon državnog natjecanja. Kako je državno natjecanje svake 4 godine (sljedeće 2025.), ove godine je naš fokus bio na Kupu HVZ.
Kup HVZ 2023. sastojao od 3.kola kojima su domaćini bili Varaždin, Ivanić Grad i Desno Trebarjevo.
Ženska A ekipa DVD Palinovec osvojila je na sva 3 kupa 1.mjesto te sa ukupnom prednošću više od 20 sekundi uvjerljivo bila najbolja i u ukupnom poretku. Naša ekipa Muški A osvojila je 2.mjesto u Varaždinu i Ivanić Gradu, dok su u Desnom Trebarjevu osvojili 3.mjesto što im je bilo dovoljno za 2.mjesto u ukupnom poretku ove godine!
Ovim plasmanima naše A ekipe ostvarile su plasman na Državno vatrogasno natjecanje seniora koje će se održati 2025.godine!
_
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Završno druženje članova DVD-a Palinovec

DVD Palinovec godinama je najmasovnije društvo u Međimurju i šire. Broje i najviše natjecateljskih ekipa koje su uz to i vrlo uspješne. Samo ove natjecateljske sezone osvojili su 40-ak pehara diljem Republike Hrvatske i šire.
Od većih uspjeha treba izdvojiti:
– 1. mjesto ženske A ekipe (popularnih Kobri) u ukupnom poretku kupa HVZ-a, što se desilo prvi put u povijesti Međimurske županije u seniorskoj A konkurenciji. Isti su osvojile sa osvojenim 1.mjestima na sva 3 kupa koja se boduju za ukupni poredak – Varaždin, Ivanić Grad i Desno Trebarjevo
– 2.mjesto muške A ekipe u ukupnom poretku kupa HVZ-a (sva 3 kupa na postolju)
– 1.mjesto ekipe pomladak muški na Koordinacijskom natjecanju najboljih ekipa iz 4 županije koje se održalo prvi puta u povijesti
– tri 1.mjesta na županijskom natjecanju Međimurske županije (pomladak muški, muški A i muški B)
– sudjelovanje ženske mladeži na državnom natjecanju za mladež u Novalji na kojem su bile najuspješnija Međimurska ženska ekipa
Ovakvim rezultatima DVD Palinovec se upisao u povijest Međimurske županije u nekoliko kategorija.
Ovog petka, 13.listopada, organizirali su druženje za svoje članove i roditelje djece i mladeži povodom završetka vrlo uspješne natjecateljske sezone 2023.
100-injak članova, od pomlatka do veterana, u ugodnoj atmosferi uz roštilj i živu glazbu grupe Amigo uživalo je do kasnih noćnih sati.
Osim natjecateljskog dijela, DVD Palinovec ove godine ima odrađeno 20-ak intervencija te humanim radom i organizacijom raznih događaja i druženja održava društveni život svog mjesta. Nadamo se i dalje ovako aktivnom članstvu te da će se još puno puta čuti za DVD Palinovec na najvišim postoljima diljem Europe gdje predstavljaju svoje selo, Općinu Donji Kraljevec, Međimursku županiju te Republiku Hrvatsku. Želimo im što više ovakvih druženja i uspijeha, a što manje intervencija i nepogoda!

_
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Završeno je 15. Državno natjecanje vatrogasne mladeži Republike Hrvatske!

DVD Palinovec nastupio je s ekipom Mladež žene te je u svojoj kategoriji zauzeo 21.mjesto od 50 ekipa i pozicirao se u srebrnu trećinu.
Očekivali smo puno bolji plasman jer naše cure vrijede puno više, no manjak sportske sreće i danak neiskustva koštali su nas boljeg plasmana. Mi smo ponosni na naše mlade cure kojima je ovo prvo državno natjecanje i nadamo se da će im ovo biti poticaj za daljni rad te iskustvo za još bolje rezultate u budućnosti.
Vrijeme provedeno na Pagu cure su maksimalno iskoristile te uživale u ljepotama naše obale gdje su se još više povezale i postale još skladnija ekipa!

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

15. Državno vatrogasno natjecanje za mladež

Cure su sretno stigle u Novalju te izvjesile transparent koje su same napravile. Sutra u 11:20h sudjeluju na 15. državnom natjecanju vatrogasne mladeži Republike Hrvatske koje su izborile 2.mjestom na županijskom natjecanju.
Zahvaljujemo se sponzorima:
David beton, AC Jesenović , Autolimarija Goričanec, AŠ Prilok, Jakšić interijeri, Autoelektrika No1 (Čemerika) i Kovač automehanika.
Hvala OPG-u Darko Sabol na jabukama za navijače i natjecatelje te Ivanu Brisar na doniranim sokovima.
Veliko hvala i Vatrogasni zajednici Međimurske županije te Općini Donji Kraljevec.
Posebno hvala predsjedniku, zapovjedniku, tajniku i svim ostalim članovima DVD-a Palinovec na trudu i pomoći oko organizacije!

A najveća hvala svim roditeljima i navijačima koji dolaze na natjecanje te se nadamo da ćemo pokazati sve što smo naučili te predstaviti Palinovec, općinu i županiju u najboljem svjetlu! Cure se zahvaljuju i Nataši Horvat (Refresh by Nataša), mami naše Mije, na izrađenim pletenicama za svaku od njih!

Studio M posjetio je posljednji trening prije polaka za Novalju pa u linku možete pogledati :
DVD Palinovec – Studio M
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Prvo koordinacijsko natjecanje vatrogasnog podmlatka sjeverozapadne Hrvatske

2.9.2023. godine održano je prvo Koordinacijsko natjecanje sjeverozapadne Hrvatske za pomladak (6-12 god).
Pravo nastupa imalo je po pet najboljih ekipa u svojoj kategoriji iz svake od četiri županije: Koprivničko – Križevačke, Krapinsko – Zagorske, Međimurske i Varaždinske.
DVD Palinovec sudjelovao je sa dvije ekipe pomlatka – muški (1.mjesto u županiji) te ženske (5.mjesto u županiji).
Pomladak muški su i na ovom natjecanju pokazali da su najbolja ekipa sjeverozapadne Hrvatske (a vjerojatno i šire) osvojivši povjesno 1.mjesto od 20 ekipa u svojoj kategoriji na ćemu im od srca čestitamo! 🥇
U kategoriji Pomladak žene DVD Palinovec osvojio je 8.mjesto od 19 ekipa sa veoma malim zaostatkom za postoljem pa možemo žaliti za nesmotrenošću na štafetnoj utrci. Pritom treba napomenuti da su neke od cura koje imaju pravo nastupa u ovoj kategoriji već članice vatrogasne mladeži dok su neke nastupile u muškoj kategoriji pa je time ovaj rezultat još veći.
Čestitke i veliko hvala svoj djeci, roditeljima, navijačima, a posebno voditeljima Sari Sabol i Aleksandru Sabol koji su nesebično pripremali ekipe trošeći svoje slobodno vrijeme!

Također,  se na istome stadionu u popodnevim satima održalo posljednje kolo kupa HVZ za mladež koje je ujedno zadnja provjera našim curama pred državno natjecanje koje se održava sljedeći vikend u Novalji na otoku Pagu.


Mladež ženska je na zadnjem kolu kupa HVZ osvojila 3.mjesto 🏆 u svojoj kategoriji. To je bilo zadnje natjecanje prije drzavnog koje nas ocekuje sljedeci vikend pa odlazimo na Pag v odlicnom raspolozenju!

_

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Županijsko natjecanje vatrogasaca Međimurske županije

U subotu 8.7.2023. u Palovcu je održano županijsko natjecanje VZ Međimurske županije.
Nakon općinskih kvalifikacija, DVD Palinovec se na županijsko natjecanje plasirao sa 6 ekipa (od ukupno 89, najviše na cijelom natjecanju kao i prethodnih godina). Uz to, bili smo i najuspješniji DVD sa 2 prva mjesta te 1 trećim mjestom (uz to smo osvojili 2 četvrta mjesta te 1 dvanaesto).
Naši muški članovi su pokazali da su najspremniji u županiji osvojivši 1. mjesto u obje kategorije – Muški A i Muški B (30+ godina). Muška A2 ekipa je uz to imala daleko najbolje vrijeme vježbe te najbolje vrijeme štafete na cijelom natjecanju. Muška A1 ekipa osvojila je 12. mjesto od 36 ekipa u svojoj kategoriji što je isto veliki uspijeh jer je u ekipi bilo dosta mladića kojima je ovo bilo prvo županijsko natjecanje pa im stoga isto čestitamo i želimo još više uspijeha u budućnosti! 🥇
Naše ženske ekipe uvijek su pri vrhu i razmazile su nas najvišim postoljima, no i 3. mjesto (Kobre sa 20 sekundi greške) i 4. mjesto (Rakete sa 10 sekundi greške) u Ženskoj A kategoriji te 4. mjesto u kategoriji Žene B (30+ godina) sa samo 76 stotinki zaostatka za postoljem veliki su uspjesi. Nadamo se da će dogodine smanjiti kaznene bodove jer kako se veli: iz grešaka se uči, a najbolje svojih!
Čestitamo naravno i svim ostalim natjecateljima jer stvarno je lijepo vidjeti ovako veliki broj dobrovoljnih vatrogasaca okupljenih u najmanjoj županiji Republike Hrvatske, a posebne
čestitke najboljima koji su se kući vratili sa peharima! Želimo svima što manje intervencija, a što više zabave i uspijeha na natjecanjima!
_
Muški A :
Palinovec II – 1. mjesto🏆 ,
 
Palinovec I – 12. mjesto
_
Žene A:
Palinovec I – 3. mjesto,🏆
Palinovec II – 4. mjesto

 

Muški B:
Palinovec – 1. mjesto 🏆
video Proglašenje za 1. mjesto (Frajno ide po pehara)


Žene B
Palinovec – 4. mjesto

Hvala domaćinima DVD-u Palovec na odličnoj organizaciji, gostoprimstvu te vrhunskoj zabavi uz grupu Vulkan do duboko u noć! Hvala i VZMŽ te svim sucima i ljudima iz voditeljstva natjecanja! Vidimo se dogodine uz vatrogasni pozdrav: vatru gasi brata spasi!

Iz medija :

 

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Natjecanje VZO Donji Kraljevec i DVD Goričan

24.6.2023. sudjelovali smo na natjecanju u Svetom Jurju u Trnju sa 6 ekipa. Natjecanje je bilo organizirano na području VZO Donji Kraljevec i DVD Goričan.
Ponosni na rezultate koje smo ostvarili.
Osvojili smo 5 pehara, četiri prva mjesta, jedno drugo te jedno četvrto mjesto.
Hvala svim članovima DVD Palinovec koji su se natjecali i pokazali svoje znanje i vještinu.
Hvala i domaćinu te sudačkoj komisiji koji su omogućili da je natjecanje prošlo u najboljem redu.
Vidimo se na županijskom natjecanju u Palovcu.
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Županijsko natjecanje VZMŽ za pomladak i mladež

Jučer se u Čakovcu na stadionu SRC održalo županijsko natjecanje VZMŽ za pomladak i mladež. DVD Palinovec nastupio je sa 4 ekipe u 3 kategorije te su ekipe ostvarile sljedeće rezultate:

Mladež žene 2.mjesto od 9 ekipa
Pomladak žene 5.mjesto od 14 ekipa
Pomladak muški1 1.mjesto od 49 ekipa
Pomladak muški2 6.mjesto od 49 ekipa

Čestitamo našim najmlađima na odličnim rezultatima jer su nas opet učinili najponosnijima. Natjecanje je ujedno bilo kvalifikacijsko za državno natjecanje mladeži i po prvi put regionalno natjecanje pomlatka pa čestitamo našim ekipama i na izborenom plasmanu na ista! Nadamo se da ćemo i tamo imati ovako zapažene rezultate! Hvala svim roditeljima na podršci te voditeljima Sari Sabol, Ani Jančec, Aleksandru Sabol i Ivanu Petru Srpak na uloženom trudu i vremenu u pripremi ekipa! 🧑‍🚒👩‍🚒

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Natjecanje pomlatka i vatrogasne mladeži Palinovec 2023

Jučer, 13.5.2023. održano je kup natjecanje vatrogasnog pomlatka i mladeži na nogometnom igralištu Palinovcu.
Na natjecanju je sudjelovalo 14 ekipa pomlatka i 12 ekipa mladeži.
Čestitamo svim ekipama na postignutim rezultatima.
Natjecateljska odjeljenja pokazala su svoju brzinu i uvježbanost. Sudačka komisija ukazala je na sve greške i dala savjete, kako bi svi bili što bolji na županijskom natjecanju koje će se odžati 27.5. u Čakovcu.
Na proglašenju rezultata bili su prisuntni i načelnik općine Miljenko Horvat, predsjednik mjesnog odbora Vladimir Sabol i predsjedni VZO Donji Kraljevec Dragutin Glad.
Predsjednik DVD-a Palinovec Franjo Jančec zahvaljuje se svim dobrovoljnim vatrogasnim društvima koja su se odazvala, sudačkoj komisiji i svima ostalima koji su nam pomogli u organizaciji ovog natjecanja.
Uz vatrogasni pozdrav,
VATRU GASI BRATA SPASI!
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather

Blagoslov vozila i proslava Svetog Florijana

Jučer smo, kao i svake godine, prvi ponedjeljak poslije dana Svetog Florijana (zaštitnik vatrogasaca) otišli na Svetu Misu u našu kapelicu u Palinovcu.
Nakon mise, velečasni Darko Kelemenić blagoslovio je naše novo kombi vozilo u prisustvu mnogih članova DVDa Palinovec, mještana Palinovca, načelnika Općine Donji Kraljevec, predsjednika MO Palinovec te predsjednika VZO Donji Kraljevec.
Na kraju je usljedilo druženje i domjenak u našem vatrogasnom domu.
Hvala svima koji su se odazvali na blagoslov vozila te posebno hvala svima koji su se aktivno uključili u nabavku ovog vozila koje će nam nadamo se još dugo godina dobro i sigurno služiti za prijevoz svih članova, a posebno onih najmlađih.
facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailby feather